Harrastustoiminta keskeytetään yli 12-vuotiailta 1.–31.3.
26.2.2021 18:22 Uutiset / Pääsivusto

1.3. alkaen voi ryhmänä jäähalleissa tai ulkona ohjatusti harjoitella vain 2008 syntyneet ja siitä nuoremmat.

Vantaan kaupungin häiriötilannejohtoryhmä on päättänyt eilisten hallituksen linjausten toimeenpanosta Vantaalla. Yli 12-vuotiaiden harrastustoiminta keskeytetään 1.–31.3. väliseksi ajaksi. Päätöksen perusteella harrastustoiminta keskeytetään kaupungin hallinnoimissa tiloissa. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen yksityisten tilojen käytöstä harrastustoimintaan.


Kaupunki ohjeistaa omia kumppaneitaan harrastustoiminnan järjestämisestä. Myös alle 12-vuotiaiden harrastustoiminnassa on huolehdittava, että 2 metrin turvavälit tosiasiallisesti pystytään pitämään. Harrastustoiminnan järjestäjien on laadittava suunnitelma toiminnan toteuttamisesta terveysturvallisesti.

Kaupunki on toimittanut harrastustoiminnan järjestäjille lomakkeen terveysturvallisuussuunnitelmaa varten palautettavaksi ensi viikon aikana. Kaupungin omasta palvelutoiminnasta laaditaan vastaavat suunnitelmat.

Kirjastot, asukastilat ja Vantaa-infot palvelevat jatkossakin rajatusti. Aikuisten perusopetusta toteutetaan pienryhmissä, samoin nuorten pienryhmätoimintaa. Taiteen perusopetus jatkaa lähiopetuksena alakoululaisten ja sitä nuorempien osalta, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Yläkoululaisten ja sitä vanhempien opetus siirtyy etämuotoon.

- Haluamme taata lähiasiointimahdollisuuden kaupunkilaisille myös sulkuaikana ja siksi pidämme rajoitetusti auki meidän keskeiset asiointipisteemme ja varmistamme turvallisuuden tarkentamalla turvallisuusperiaatteita, kertoo apulaiskaupunginjohtaja Riikka Åstrand.

Kaikissa palveluissa noudatetaan tosiasiallisia kahden metrin turvavälejä. 6 henkilön rajaus koskee ainoastaan yleisötilaisuuksia, joten ryhmäkoot voivat olla suurempia myös jatkossa.

Harrastustoiminnassa voimassa olevat rajoitukset

 • Harrastustoiminta keskeytetty yli 20-vuotiailta
 • Harrastustoiminta keskeytetty 2007 syntyneiden ja sitä vanhempien osalta 1.–31.3. (Kiekko-Vantaa on siirtynyt näiden ryhmien osalta etäharjoitteluun, toistaiseksi)
 • 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien harrastustoiminnassa lähikontaktit täytyy välttää
 • Harrastustoimintaan laadittava terveysturvallisuussuunnitelma (seura)
 • 6 henkilön rajaus ei koske harrastustoimintaa, vaan ainoastaan yleisötilaisuuksia
 • Otteluita, kilpailuita, turnauksia, esityksiä tai tapahtumia ei järjestetä.

Toiminnassa noudatettavat turvallisuusperiaatteet

 • Harrastusryhmän kokoonpano on vakiintunut ja perustuu ennakkoilmoittautumiseen. Tilat avataan vain varattuja vuoroja varten eikä avoimelle käytölle.
 • Toiminnassa noudatetaan viranomaisten, ja liikunnan osalta lisäksi Olympiakomitean antamia terveysturvallisuusohjeita turvaetäisyyksistä, käsihygieniasta ja kasvomaskien käyttämisestä.
 • Ohjaajat ja 12 vuotta täyttäneet osallistujat käyttävät kasvomaskia, mikäli henkilöllä ei ole terveydellistä estettä kasvomaskin käyttämiselle. Kasvomaskin käyttöä edellytetään muulloin paitsi urheilusuoritusten aikana.
 • Toiminta toteutetaan tavalla, jossa lähikontaktit voidaan välttää
 • Harrastusryhmän koko on mitoitettava niin, että osallistujat voivat säilyttää turvavälin. Suurissa tiloissa voi toimia useampi ryhmä kuitenkin siten, että ryhmät eivät ole keskenään kontaktissa.
 • Ryhmäkoon mitoittamisesta ja valvonnasta sekä muiden ohjeiden valvonnasta vastaa toiminnan järjestäjä.
 • Pukeutumis- ja peseytymistilojen käyttö rajoitetaan vain välttämättömään käyttöön.
 • Harrastukseen saattajat, kuten vanhemmat, eivät tule sisätiloihin. Alle kouluikäisten saattamisen osalta voidaan tehdä erityisjärjestelyjä.

   
Lisää uutisia
Kiekko-Vantaan Juniorit ry
«  Huhtikuu   »
Kategoriat