Kiekko-Vantaan B kirjoittaa historiaa uudelleen
12.12.2019 21:48 Uutiset / U18

Kiekko-Vantaan B on raikas urheilun tuulahdus Vantaalla. Kuvassa keskellä yksi joukkueen pelillisistä johtajista (Oskari Latvala) Kuva: R1kuexposures

Torilla tavataan!

Vantaalaiset jääkiekkoilijat ovat kaivertaneet nimiään historiankirjoihin jo pitkin kuluvia vuosikymmeniä. Näitä hienoja hetkiä ja henkilöitä voidaan katsella kotikaupungin jäähallien käytävillä kuvista, paidoista sekä kullansävyisistä laatoista. Sunnuntaina 8.12.2019 Se sama kirjoituspaperi oli taas valmiina.

Lasse Kivekkään luotsaama Kiekko-Vantaan B on vakavissa aikeissa kirjoittaa uuden luvun aikakirjoihin - joukkueen valmistautuessa alkusarjan viimeiseen kotiotteluun Kouvolan KooKoo:ta vastaan. Aikaisemmin vain yksi Kiekko-Vantaan joukkue on pelannut kyseisessä ikäluokassa valtakunnan terävimmässä kärjessä.

Alkusarjan otteluita oli jäljellä ennen sunnuntain peliä kolme ja sarjataulukko varsinkin viivan tuntumassa oli erittäin tiukka. Edellisen viikonlopun tiukka savotta Vierumäen sarjaturnauksessa oli syönyt joukkueen voimavaroja ja pieni flunssa-aalto rokotti pelimiehiä telakalle viikon harjoituksista.

Niinhän ne sanoo: kirja on juuri niin hyvä kuin sen kirjoittaa ja joukkue kasvaa uskomalla yhteiseen tekemiseen sekä heittämällä sekaan hyvällä ravistuksella olevaa valmennuksen kemiaa.

Sunnuntai-iltapäivä läheni jo H-hetkeä ja kokoonpanoja viimeisteltiin kahvin hajuisessa toimarihuoneessa - samaan aikaan joukkueen kippari Pösö tuli hakemaan jo perinteiset kaffet - jerryjen jälkeen ilmeni, että ei siinä oikeastaan ole kahta sanaa. Joukkue ja El Capitan olivat päättäneet, että tänään tämä pannaan päätökseen.

Palataan takaisin ajassa kymmenen vuotta taaksepäin. Silloinen Kiekko-Vantaan B oli edellisen kerran varsinaisessa SM-sarjassa. Lopullinen sijoitus SM- sarjassa oli kahdeksas. Ohi mainittuna joukkueessa pelasivat muuan Jani Hakanpää ja Petteri Lindbohm. Siitäkin hurjasta nipusta kyseiset sepät varattiin NHL:ään ja loppu on myös sitä Vantaalaista jääkiekkohistoriaa.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti. Ensimmäisessä erässä nähtiin alusta asti tapahtumia. Kiekko liikkui ja peli oli rikkonaista. Ensimmäisen erän saldona toimitsijoille oli ainoastaan jäähyjen merkkailua. Toiseen erään koppi vitosesta lähti päättäväinen kotijoukkue. Kopissa viimeiseen asti sudittu maila teki kotijoukkueen avausmaalin. Mailan omistaja oli tietenkin herra ja hidalgo Juuso Kekarainen. Tämän jälkeen himajengin kaasu hirttikin kiinni ja erän lopussa digitaaleilla majaili 4-1 tilanne. Maalintekijöinä Matti Heikkinen, Jara Chmelar ja Oskari Latvala.

Lehtereillä alkoi käymään jo mukava kuhina, kun kolmas erä alkoi. Erän alkuun heti alivoima, joka klaarattiin tyylikkäästi. Hommalle sinetin laittoi joukkueen pehmeimmillä handuilla varusteltu puolustaja Mikael Tapio. 5-1 loppulukemat Triolla.

Historia. Me tehtiin sunnuntaina sitä! Vantaalainen jääkiekko, Kiekko-Vantaan B 2019-2020 on ylpeä osa sitä.

Homma jatkuu! Ensi viikonloppuna Turku ja Rauma. Sen jälkeen pukilta paketit ja kohti isoja valoja!

ps. Tästä keväästä tulee Vantaalaisittain todella mielenkiintoinen, koska myös Kiekko-Vantaan A, B2 sekä C taistelevat SM-pisteistä Tikkurilassa ja Myyrmäessä.

B GM


   
Lisää uutisia
Kiekko-Vantaan Juniorit ry
«  Tammikuu   »
Kategoriat