Syysmyrsky Suomen länsirannikolla
28.10.2019 13:00 Uutiset / U18

Henri Tervo upotti Ässät unelma osumalla. (Kuva: R1kuexposures)

Syysmyrsky Suomen länsirannikolla

Ässät – Kiekko-Vantaa

Kerrankin kaikki Suomen säitä tulkitsevat henkilöt olivat oikeassa. Kunnon myrsky saapui viikonloppuna Länsirannikolle. Myrskypilvet alkoivat keräämään voimiaan jo aamuvarhaisella, kun Tikkurilan Triolla Ventoniemen vankkuri ladattiin täyteen ja lähdettiin kolistelemaan kohti Poria.

Astoralle saavuttiin jetsulleen aikataulussa ja roudattiin kamat koppiin. Sarjapisteiden himo alkaa saavuttamaan myrskylukemia myöskin Porin suunnalla, kun maalille oli roudattu maajengi-kiipperi Helomaa. Tämä pieni nyanssi puolestaan latasi meidän jengin patterit vaan paremmin. Ainakin yksi herra takalinjoilta teippasi jo alkulämmöille lämärilavan ja veivasi sillä menemään hemmetin kylmässä Porilaisessa jäähallissa.

Ottelun ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä. Helomaalle kirjattiin yhdeksän torjuntaa, kun Karhulla koppeja oli viisi kappaletta. Toisessa erässä alkoi sitten tapahtua. Jara sai 2+10 minuuttia päähän kohdistuuneesta taklauksesta. Ainakin näin lohilasien läpi katsottuna tilanteesta ei ehkä olisi pitänyt edes saada jäähyä – noh, tullut mikä tullut ja taputeltiin alivoima tyylikkäästi. Ässät oli keskimmäisessä erässä hieman nälkäisempi ja avasi maalihanat ajassa 27.45. Kahden erän jälkeen Astoran- digitaaleilla numerot edelleen patapaidoille 1-0. Toisella erätauolla vastuuvalmentaja Kivekäs ja varapäävalmentaja Sihvonen herättelivät rivejä käyttäen verbaalista akrobatiaa. Oli aika ottaa narusta kiinni ja kiskaista se Johnssonin moottori käyntiin. Joukkue vastasi huutoon ja kolmannessa erässä alkoi tapahtumaan. Maestro Kekarainen oli varmasti katsellut Youtubesta Otakar Janeckyn best offeja, joten siihen malliin ajo maalille ja oma ripari ilmasta sisään hölmistyneen Helomaan taakse. Tilanne 1-1 ja kaikki moottorit vahvasti käynnissä. Ässät painoi vimmatusti päälle ottelun lopussa – tunteet ehkä veivät enemmän kuin järki ja reilut kolme minuuttia ennen täyttä aikaa Ässäpakin lavasta kiekko katsomoon ja pelin viivyttämisestä hetkeksi huilimaan. Vierasjoukkueen ylivoima pyöri, mutta kiekko ei mennyt maaliviivan yli vaikka pari kertaa siinä pyörikin enteellisesti. Heti ylivoiman jälkeen taivas repesi, kun kiekko pelattiin Henri Tervon lapaan. Muutamaa sekuntia aikaisemmin Vertti Jantunen ja Juho Pösö olivat pyörittäneet syötöillään Ässä puolustuksen halki ja Jara teki hyvän liikkuvan maskin Ässä-Häkkärin eteen. Tervo teki, kuten aamujäillä satoja kertoja on tehnyt aikaisemminkin, liikkuvat taakse ja suoraan syötöstä tulisesti takayläseen. Maali olisi päässyt Top kympin joukkoon ihan missä sarjassa tahansa ja maalin tärkeys teki siitä sitäkin maukkaamman. Ottelun loppu peli menikin maaleitta ja iso voitto poikien mukana Vantaalle. Pelin jälkeen kopissa lähtivät käyntiin ansaitut juhlat. Juhlittuna sankarina kaiken keskellä oli tietenkin upean voittomaalin tehnyt Henri Tervo ja maajengi veskarin omilla esityksillään kepittänyt Niko Karhu. Niin ja se Tervon teippaama lämärimaila oli edelleen kuumana mailatelineessä.

Henri Tervo (1+0), Juuso Kekarainen (1+0) & Niko Karhu (29 täkyä)

Sport – Kiekko-Vantaa

Sunnuntaiaamu valkeni aurinkoisissa merkeissä Vaasassa. Pojat kävivät yhteisellä aamukävelyllä ja fiilistelivät hotellin poreammeiden kuohuja ja ehkä snadisti vielä Tervon eilistä maalia. Kamat oli viety kuivamaan Vaasan jäähallille jo edellisenä päivänä, joten päästiin lähtemään ilman kamojen kantoa ja bussin pakkaamista. Joukkueet olivat kohdanneet jo aikaisemminkin sarjassa ja silloin lohipaidat olivat parempia lukemin 6-3.

Ottelun ensimmäinen erä oli Vantaan täydellistä hallintaa. Tuntui, että Sport ei päässyt omistaan edes liikkeelle, niin uusi maalipaikka oli jo rakentumassa vierasjoukkueelle. Oltiin kuitenkin pirun tehottomia. Rehellisyyden nimissä ottelu olisi voinut olla jo ohi ensimmäisessä erässä. Tällä kertaa kuitenkin tuhlattiin läpiajoja, tuhlattiin avoimia paikkoja ja ehkä hieman myös turhauduttiin. Joukkueen telaketju-osasto päätti kuitenkin palata perusasioihin ensimmäisenä. Vahvaa luistelua, taklauksia sekä hyviä oivalluksia kiekon kanssa. Nämä olivat rakennusaineet ottelun avausmaalille, kun Iiro Grönberg vei vieraat 0-1 johtoon ajassa 12.56. Loistavan esityön maaliin teki ”ei päivää ilman pistettä” Mikael Bauer. Toisen erän alkupuolella Jude lisäsi kotijoukkueen tuskaa kiskaisemalla suoraan Kekaraisen aloitusvoitosta kiekon maalin kattoon. Aika tarkalleen matsin puolivälissä ottelu kääntyi täysin päälaelleen. Sportin valmennuksen mukaan joukkue esitti kauden parastaan ja se myös näkyi kaukalossa. Hiljalleen kotijoukkue hinasi itsensä tasoihin ja hetken ajan näytti jo, että lukemat kääntyvät jopa heidän edukseen. Olen joskus aikaisemminkin kirjoittanut herrasta nimeltä Jaroslav Chmelar, joten voisin kopioida saman tekstin tähän uudelleen. Tuntuu siltä, että Jara syttyy näitä rantaruotsalaisia vastaan. Samalla tavalla kiekko omalla sinisellä haltuun ja siitä nilkka suorana ohituskaistalta maalille. Maalivahdilla ei ollut mitään palaa ottaa kiekkoa kiinni. Lopussa Sport haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta Jaran osuma jäi voittomaaliksi ja sarjapisteet huoltolaukun kanssa dösän alahyllylle. Päätössummerin jälkeen nähtyä säälittävää turhautumista en tässä lähde enää revittelemään. Nauhat on kurinpitäjällä ja kabinetin puolella jaetaan sanktiot tapahtuneesta.

Iiro Grönberg (1+0), Justus Juntunen (1+0), Jarosal Chmelar (1+0) & Niko Karhu (28 täkyä)

Joukkueelta hieno kuuden pisteen viikonloppu. Tour de Länsirannikko tiivisti ryhmää entisestään, mutta sen verran jäi ”hampaankoloon”, että ei malttaisi odottaa ensi viikonloppua. Lauantaina 2.11 Kärpät - Kiekko-Vantaa ja Sunnuntaina 3.11. Kalpa - Kiekko-Vantaa

#kvantaau18 #lohimäärää #kaikkisoutaa #BSM


   
Lisää uutisia
U18
«  Tammikuu   »
Kategoriat