Härkäviikosta kolme pistettä
21.10.2019 21:52 Uutiset / U18

Justus Juntunen jatkoi pistetehtailua

Lokakuun Härkäviikko

Kelataan kuitenkin ensin nauhaa hieman taaksepäin. Vantaan B on pelannut sarjassa 15 ottelua, joista pojat ovat kairanneet 8 voittoa. Sarjataulukossa tilanne on joukkueen alkutavoitteen mukainen ja ollaan mukavasti kympin sakissa, kun mennään otteluissa puolivälin krouvissa. Viime viikolla otteluohjelmassa oli kolme peliä ja vastukset tutun kovia: HIFK, Lukko ja Ilves.

Keskiviikkoilta ja Nordiksen kellari.

Yleisö oli löytänyt mukavasti paikalle ja ilmassa tuntui olevan nakkimukin tuoksun lisäksi runsaasti sähköä. Kotijoukkueen tuoreessa muistissa oli Vantaalaisten dominoiva taistelu Trio-Areenan kirkkaissa valoissa. Ottelun alku oli isäntien ja vauhti oli kova. Kotijoukkue antoi jatkuvasti painetta ja koitti horjuttaa lohipaitoja painavilla taklauksilla. Erän lopussa ledit näyttivät himajengille 2-0 johtoa. Numerot olisivat voineet olla toisenlaiset, mutta Kiekko-Vantaan tolppien välissä Niko Karhu koppasi 19 kertaa, punapaitojen Risikon yltäessä vain 8 torjuntaan. Toisen erän alkuun saatiin ensimmäinen kipinä ennen roihua, kun Jude Juntunen osoitti mielen ja pelimiehen kovuutta, kun runttasi ylivoimalla vekki leuassa Vantaalaiset maalin päähän hienon kuvion päätteeksi. HIFK:n kuitti tuli kuitenkin vain vajaan kahden minuutin perään Komarovin byyrillä. Kaksi ensimmäistä erää oli kovaa kiekkoa ja hamekankaiden ostamista alettiin jo kenties miettiä lehtereillä. Kaikki lähtee kuitenkin loppuviimein kopista ja siellä olevista sisukkaista pelimiehistä. Kolmanteen erään lähdettiin semmoisella asenteella, että pienet kolhutkin jäi sinne koppiin puupenkille. Vantaalaisten tahto ja vauhti oli hurjaa; Jude aloitti Shown ja varmasti maajoukkueen porttejakin kepeästi koputteleva Oskari Latvala painoi ottelun tasoihin ajassa 47:30. Pieni kauneusvirhe kolmannen erän rynnistykseen tuli kilpipaitojen siirryttyä taas johtoon reilu minuutti tasoituksesta. Vieraiden paine ei laantunut maalin jälkeen. Hyökkäykset vyöryivät kerta toisensa jälkeen punaiseen päätyyn ja Jaroslav ”Jara” Chmelar laittoi jalat liikkeelle ja iso mies haitari alhaalla painoi vastustamattomasti rystyltä hienon pöntön. Tilanne tämän jälkeen tasan ja jatkojen kautta voittolaukauskilpailuun. Tällä kertaa punainen oli parempi, mutta hyvä sarjapiste takataskussa ylös kellarista ja himaan.

Justus Juntunen (2+0 + RL maali), Oskari Latvala (1+2), Ville Rekola (0+2) & Niko Karhu (47 täkyä)

Lauantaina pelattiin Lukkoa vastaan.

Vastustaja oli tuttu, koska ennen sarjakautta takana oli myös pari harkkapeliä heitä vastaan. Sarjataulukko ei ehkä anna oikeutta Lukolle. Hyvä porukka ja mukava staff – sen mukaan jos jaettaisiin sijoituksia, niin joukkue killuisi sarjan kärkipäässä. Lukko aloitti ottelun vahvasti siirtyen johtoon kahden minuutin pelin jälkeen. Kiekko-Vantaalle tarjottiin mahdollisuutta tasoitukseen erän puolen välin kohdalla, kun tuomari laittoi kädet ristiin kypärän yläpuolella. Kaikki 50 katsojaa pidättivät hengitystään, kun Jude (nimi alkaa olemaan jo kaikille tuttu, niin tyydytään vaan lempinimeen) piirsi luistimen viillot jäähän tuomarin vihellyksen jälkeen. Sieltä tuli kaikki mahdolliset: vettä korvasta, susijalka ylös ja niin edelleen – kiipperi jäihin ja kiekko nuottaan. Tässä vaiheessa tilanne oli vielä lapasessa jumbotronin näyttäessä tilannetta 1-1. Toiseen erään Lukko painoi kaasua ja tuntui karkaavan otteesta. Erän lopussa numerot olivat 1-3. Kolmanteen erään ei oikein riittänyt enää bensa. Jude kavensi peliä, johon hyvän esityön tekivät Latvala ja kauden ensimmäisellä pointsilla Elias Liimatainen. Loppusummerin soidessa taululla lukemat 2-6 ja paremmasta ei jäänyt epäselvää.

Justus Juntunen (2+0), Oskari Latvala (0+1), Elias Liimatainen (0+1) & Mikael Wilkman (24 täkyä)

Sunnuntai-illan huumaa tarjosi peli Ilvestä vastaan.

Joukkueet pelasivat viikkoa aikaisemmin Mansessa ja silloin haettiin sarjapisteet jatkoaikavoitolla. Luvassa hieno kiekkoilta. Ice-Cafe Tiksin Trion yläparvella palveli kansaa ja yleisö pääsi viihtymään. Ilves aloitti ottelun vahvasti ja vajaaseen kymmeneen minuuttiin vieraat johtivat 0-2. Loppuerä meni tasaisemmissa merkeissä tilanteen pysyessä ennallaan. Toiseen erään kaivettiin taas Kivekkään taktiikkalompakosta uusia ideoita. Näistä innostuneena Antti Immonen tälläsi kavennuksen ajassa 28:23. Taistelu pisteistä valitettavasti myös vaati veronsa. Joukkueen ikitaistelija ”Chief” Lappalainen sai pienen kolhun ja poistui kaukalosta eikä palannut enää loppupelin aikana. Kolmannessa erässä tilanne pelattiin tasan Oskari Latvalan ja Ville Rekolan tahtomaaleilla. Jatkoaika mentiin päästä päähän ja siirryttiin voittolaukauskilpailuun. Tällä kertaa painettiinkin sitten isolla vihkolla, kaikkiaan 25 vetäjää pääsi parrasvaloihin. Kotijoukkueen kippari Juho Pösö kiitti luottamuksesta ja naulasi tulisen vedon suoraan yläputken alle ja heti perään Niko Karhu nollasi tupsukorvien yrityksen niin homma oli valmis. Coco Jambo ja kohti uutta viikkoa!

Oskari Latvala (1+1), Ville Rekola (1+0), Antti Immonen (1+0) & Niko Karhu (32 täkyä)

Tulevana viikonloppuna Kiekko-Vantaa B ottaa Ventoniemen alle ja painaa kohti Poria ja Vaasaa!

#kvantaau18 #lohimäärää #kaikkisoutaa


   
Lisää uutisia
U18
«  Tammikuu   »
Kategoriat