Tiedote Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin seuroille
20.10.2020 13:32 Uutiset / Pääsivusto

SJL on konsultoinut aiheesta sairaanhoitopiiriin kuuluvaa tartuntatautilääkäriä ja näiden alla olevien ohjeiden pohjalta toimintaa voidaan ylläpitää pelit- ja harjoitusoiminnan sekä esim. kiekkokoulujen yms. osalta HUS:in alueella.

HUS on julkaissut tiedotteen, jonka mukaan suositellaan tapahtumien järjestämistä niin, että osallistujien kokonaismäärää tulisi rajoittaa 50 henkilöön.

https://www.hus.fi/ajankohtaista/koronavirus-covid-19/alueellinen-koronavirusepidemiatilanne-ja-suositukset

Ottelu- ja harjoitustapahtumat:

Osallistujamäärää suositellaan rajaamaan joukkueurheilussa niin, että ottelu- ja harjoitustapahtumiin osallistuvat vain niihin olennaisesti liittyvät henkilöt.
Tarkoittaa siis käytännössä sitä, että ottelut ja harjoitukset pelataan tyhjille katsomoille. Tämä ei koske esim. Mestistä, Suomi-sarjaa sekä Naisten Liigaa, II-div ja U20 SM-sarjaa niiden seurojen osalta, jotka järjestävät lipunmyyntiä (ovat yleisötapahtumien rajoituksien piirissä). Mikäli joukkueella ei ole oheisia tai lämmittelyä ennen tapahtumaa, on suositeltavaa pukea varusteet ennakkoon jo kotona.

Kiekkokoulut / Luistelukoulut / Vastaavat toiminnot:

Pienten lasten harrastustoiminnassa suositellaan, että lapsen mukana on maksimissaan yksi huoltaja / vanhempi. Esimerkkinä tällaisten tapahtumien osalta ovat mm. liikuntaleikkikoulut yms. Tällaisissa tapahtumissa tapahtuman järjestäjän tulee jakaa esim. pukuhuoneet ennakkoon pienryhmittäin ja mahdollistaa kulkeminen tiloissa mahdollisimman väljästi ja porrastetusti. Pienryhmät tulee pitää samana koko tapahtuman ajan. Tiloissa olevilta vanhemmilta edellytetään maskin käyttöä. Vanhempien tulee seurata tapahtumaa katsomotiloista. Lisäksi suositellaan varusteiden yms. pukemista ennakkoon kotona.

Pyritään siis välttämään turhaa oleilua ja kokoontumisia jäähalleilla,

Meidän jokaisen tulee nyt kantaa vastuu toiminnasta ja kaikin keinoin pyrkiä siihen, että pelaamistoiminta saadaan pidettyä käynnissä.


   
Lisää uutisia
Friidut
«  Heinäkuu   »
Kategoriat