Kauden 2020-2021 ennakko
29.9.2020 20:00 Uutiset / Friidut

Maalivahti Päivi Pitkänen valmiina puolustamaan Friidujen maalia harjoitusottelussa 19.9.2020.

Friidut lähtevät toiseen kauteensa Light-harrastesarjassa uusilla paidoilla, uuden seuran alla sekä uudessa kotihallissa Hyrylässä. Naisten harrastepiireissäkin keskustelua herättänyt muutos on otettu pääasiallisesti hyvin vastaan. Tämän johdosta kaudella 20-21 tullaan näkemään jännittäviä paikalliskohtaamisia, kun Kiekko-Vantaan toinen naisten harrasteporukka N.H.L. ottaa mittaa lohisisaristaan kahden ottelun verran runkosarjassa. Tullaanko puolivälierissä tai finaaleissa näkemään seuran molemmat joukkueet?

Vastustajina nähdään N.H.L:n lisäksi viime kaudelta tutuiksi tulleet joukkueet: Salamat Ladies, Flames, Blues Sisters, HIFK Gimmat, Cats sekä uusi sarjapyrkyri HokiTiikerit. Vaikka edeltävä kausi oli Friiduille voitokas, nähtiin tasaisia ja vähämaalisia otteluita paljon pitkin kautta. Huhujen mukaan pieniä kokoonpanomuutoksia saattaa löytyä muistakin kiekkoporukoista – joten Friidut hyökkäävät innokkaasti uusia haasteita kohti.

Kuvassa Kati Salo osoittamassa pelikokemustaan puolustuspäässä.

Päävalmentaja Kimmo Mäntynen nitoo menneen sekä tulevan kauden ajatuksi seuraavasti: ”Koronan takia kesken jääneen viime kauden vuoksi valmennuksella on ollut ylimääräistä aikaa analysoida mennyttä kautta ja kääntää katseet kohti tulevaa. Analysoinnin tuloksena valmennus on löytänyt muutamia kehittämisen kohteita niin yksilö- kuin joukkuetasollakin. Pelilliset kehittämiskohteet ja tavoitteet ovat visusti salassa pidettävää tietoa, mutta henkilökohtaisten taitojen puolelta tavoitteena on kehittää ainakin luistelua, kiekonkäsittelyä ja syöttämistä. Joukkue on alkukauden harjoitusten ja pelien perusteella kehittynyt huimasti verrattuna edellisen kauden alkuun, joten lähtökohdat tulevalle kaudelle ovat hyvät. Valmennus haluaa toivottaa Friiduille ja myös kaikkien muiden joukkueen pelaajille ja toimihenkilöille terveyttä, jotta kausi saadaan vedettyä läpi. Lisäksi toivotaan jokaiselle iloisia hetkiä kaukalossa ja toisaalta myös aika ajoin epäonnistumisia, jotka kehittävät ja opettavat hyvin paljon.”

Kuvassa Deniz "Dena" Caliskan ja Henni Halme juonimassa seuraavaa maalia.

Friidujen jo tiiviiksi hitsaantuneeseen joukkoon on kesän aikana saatu uutta verta ja roolimuutoksia. Varakapteeni Hanna Koistinen nostaa joukkueen vahvuuksina esiin hyvän fiiliksen, kannustamisen ja tsemppaamisen kulttuurin sekä hyvän yhteishengen. ”Aina kun koppiin astuu, tuntuu, että tulisi toiseen kotiin. Pelipäivinä on hienoa nähdä jengin latautuminen, yhteishenki sekä toisten rohkaiseminen. Me ollaan valmiina, pyttyä kohti!”. Kapteeni Katja Kanerva odottaa alkavaa kautta innoissaan ja jännittyneenä. ”Seura vaihtui, mutta joukkue on sama ihana, sitoutunut ja tiivis friidulauma, jota luotsaa huiput valmentajat.”

Joukkueen heittäytymiseen on saatu mukaan Etelä-Suomen alueella toimiva louhinta- ja räjäytysyritys Stone Breakers Finland Oy, joka toimii Friidujen pääyhteistyökumppanina. Friidujen matkassa mukana nähdään myös paikallista ravintolaosaamista Minttiravintoloiden puolesta, joka luotsaa ravintoloita Tikkurilassa sekä muuallakin Vantaalla. Voimaa luisteluun ja kikkailuun antaa takuuvarma vantaalainen kuntosali- ja kamppailulajikeskus Salini Sportcenter.

Kuvassa Rosa Karhusola, ulkojäiden lahja Kiekko-Vantaalle valmiina maalintekoon.

Sarjan avausottelu pelataan Hyrylässä lauantaina 3.10. klaukkalalaista Catsiä vastaan. Kiekko tippuu jäähän klo 19.00. Noudatetaan yleisiä hygieniaohjeistuksia, jotta tällä kaudella päästäisiin finaalimittelöihin asti.

Nähdään hallilla!


   
Lisää uutisia
Friidut
«  Lokakuu   »
Kategoriat